Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Kategóriák

Weblapok

Pötréte a 27 települést számláló Pannonhát Tájpark része - http://www.pannonhat.hu/?lang=hu&menu=pannonhat&telepules=P%F6tr%E9te
Pötréte a Pannonhát Tájpark elnevezésű projekt részeként mutatkozik be. Gazdag a történeti rész, fontos alapinformációkat közöl: látnivalók, közlekedés (gyalog, gépkocsi, autóbusz, vasút, repülőgép), vendéglátás, szállás. 2005 körüliek az adatai. Különlegesen látványos szolgáltatása a honlap jobb oldalán található galéria, mely több igényes felvételt tartalmaz a falurólés a horgásztóról.
A település általános bemutatásán kívül, a nevezeteségekről, a fontosabb rendezvényekről és a vadásztársaságról olvashatunk.
Pötréte a reise.info oldalán - http://www.reise.info.hu/potrete/hu/
Pötréte mellett haladnak el a kék és a fehér túraútvonal, melyet gyakran látogatnak a turisták. A természetjárást kedvelők nem csak az erdőkön haladnak keresztül, hanem jelen esetben a települést is érintik. Ezzel lehetőség nyílik, hogy a település nyújtotta turisztikai szolgáltatásokat is igénybe vegyék. Többek közt az oldalakon részletesen olvashatünk a horgászat, a vadásztársaság, a kempingezés és a lovas turizmus lehetőségeiről Pötrétén.
Pötréte a Wikipédiában - http://hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%B6tr%C3%A9te
Pötréte Zala megye középső részén, a Szévíz völgyében fekszik. Zalaegerszegtől 29, Nagykanizsától 28, Lentitől 40, Keszthelytől pedig 28 km-re található. A Nagykanizsa-Szombathely vasútvonal mellette halad el. Autóval a 74-es, illetve a 75-ös főútvonalról közelíthető meg. A Wikipédiában Pötréte község történetéről, nevezetességeiről olvashatunk
A tavak az 1970-es évek közepéig tartó tőzeg és mésziszaptermelés következtében jöttek létre. A területek szivattyúzásának megszűnése után a kialakult bányagödröket a magas talajvízszint gyorsan feltöltötte. A gödrök eláradása után kialakult nádasokban partszéli ingoványokban otthonra leltek a vízimadarak. A vízimadaraknak köszönhetően gyorsan kialakult az a természetes (tőzegvizekre jellemző ) halállomány, amit az egyesület azóta is igyekszik megtartani. A felső tó, az egyes (I-es, másnéven Pontyos-tó), inkább nádasos, lapos, széles, nyíltabb vizekkel, medencékkel, öblökkel, és köztük szűk csatornákkal, résekkel. A kettesen (II-es, Csukás-tó) ha, lehet, még nagyobb dzsumbuj uralkodik. Ez az alsó tó némileg zártabb, bokrosabb, zegzugosabb, és persze jelentősen nagyobb is, olvasható a pötrétei horgásztó hivatalos haonlaján. A honlap érdekessége szebbnél szebb képek láthatók a tavakról a és a kifogott halakról. Itt olvasható a tavak használatának szabályzata, friss hírek, versenykiírások és a tavat működtető Pötrétei Horgászegyesület elnőksége.
Pötréte térképe - http://www.iranymagyarorszag.hu/terkep/potrete
A digitális információs (turista) térkép az IranyMagyarorszag.hu kísérleti projektje. Az oldalon település térképe, műholdas térképe és domborzata látható.
Térképcentrum oldalán Pötréte - http://www.terkepcentrum.hu/index.asp?go=map&mid=20&tid=24660
Az alábbi rövid leíráson kivül láthatjuk pötréte térképét, műholdas térképét. Pötréte Közép-Zalában, a Szévíz völgyében a Nagykanizsa-Szombathely vasútvonal mentén található. A települést a XIII. század közepétől említik írásos források, az első ilyen említés 1269-ben: Pettrethe. A település mai lakóinak száma 801 fő. A település határában az 1970-es évektől kezdődően jelentős tőzegbányászat folyik. A település tagja a Közép-Zalai Területfejlesztési Társulásnak. Pötréte közelében horgásztó várja a horgászsport kedvelőit.

Insert failed. Could not insert session data.