Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Kategóriák

Weblapok

Képzőművészet Magyarországon - http://www.hung-art.hu/index.html
Ezen a helyen a magyarországi képzőművészetet mutatjuk be a románkori kezdetektől a 20. század közepéig terjedő időszakra.
Kónya István lantművész - http://www.lant.hu/
Kónya István lantművész Nagykanizsán született. A szombathelyi Tanárképző Főiskolán kapott történelem-ének tanári diplomát 1985-ben, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola debreceni tagozatán folytatott gitártanulmányokat Tokos Zoltánnál. 1989-1994 között a Hágai Királyi Konzervatórium barokk tanszakán tanult Toyohiko Satoh-nál reneszánsz- és barokklanton, valamint arciliuton és chitarronén. Az első magyar lantművész, aki lantdiplomával rendelkezik. Kamarazenei diplomáját 1996-ban a Hágai Királyi Konzervatóriumban szerezte. Közben mesterkurzusokon vett részt Nigel North-nál és Stephen Stubbs-nál. 1989-1999 között Hollandiában élt. 1993 óta rendszeresen tanít lantot hazai régi zene kurzusokon.
Pannon Reneszánsz - http://mek.niif.hu/01900/01918/html/
A HUNYADIAK ÉS A JAGELLÓ-KOR (1437-1526) Forrás: Encyclopaedia Humana Hungarica 04.
Reneszánsz - http://enciklopedia.fazekas.hu/tarsmuv/reneszansz.htm
Forrás:Kulturális Enciklopédia
Reneszánsz - http://www.freeweb.hu/verslista/muveszetek/3stilus/4renesans.htm
Korkép. Építészet. Festészet. Szobrászat. Irodalom
Reneszánsz - http://reneszansz.lap.hu/
Tartalom: A cinquecento építészete. A cinquecento festészete. A divat világa. A korai reneszánsz Itáliában. A könyv ünnepe. Alberti. Alkímia. A magyar reneszánsz. Angol építészet. Angol festészet. A reneszánsz Európában. A reneszánsz és a humanizmus. Az angol reneszánsz. Az északi reneszánsz. Egyéb Hétköznapok és ünnepek. Itália Könyv, CD, CD-Rom... Leonardo da Vinci. Linkajánlási feltételek. Magyar építészet. Mai előadók. Manierizmus. Michelangelo. Múzeumok, kiállítások. Művészet. Palladio. Quattrocento. Reformáció. Reneszánsz irodalom. Reneszánsz programok. Shakespeare. Stúdiumok - ma. Tallózó. Tánc. További lap.hu oldalaim. Történelmi háttér. Tudomány. Zene.
Reneszánsz év 2008 - http://www.reneszanszev.hu/
A Reneszánsz Év - 2008, idén ünnepeljük Hunyadi Mátyás trónra lépésének 550. évét.
Reneszánsz hangzóanyag - http://www.bekecsaba.hu/lantzene-letoltes.html
Ének és lantmuzsika Mátyástól Rákócziig
Reneszánsz szobrászat (15-16. század) - http://hungart.euroweb.hu/vezetes/
Az oldalt már nem fejlesztik!